Cum să te bucuri de prima ta sută de kilometri

Tag-uri:
Cum să te bucuri de prima ta sută de kilometri>

O sută de kilometri, sau Gran Fondo este unul dintre primele repere al oricărui ciclist începător. A petrece mai mult de 4 ore pe bicicletă necesită nu numai o condiție fizică bună, ci și o pregătire teoretică și echipament adecvat. Chiar dacă se spune că, omul învață cel mai bine din propriile greșeli, citește sugestiile noastre pentru a vă bucura cu adevărat de prima sută de kilometri.

 

Planificare

Nu e o sută ca o sută - o sută de kilometri pe câmpie sunt complet diferiți de o sută de kilometri în terenuri montane dificile. Planifică-ți cursa astfel încât să nu fii surprins de urcări abrupte sau lungi care te epuizează prea mult. Evită și drumurile cu o concentrație mare de trafic (cele mai rele sunt așa-numitele drumuri de stat) și orașele mari. Pentru început, este așadar recomandat să alegi o câmpie sau un drum cu urcușuri și coborâșuri ușoare în mediu rural. Un excelent ajutor de planificare este aplicația Komoot, care îți va arăta locuri interesante, congestia rutieră, dar și altitudinea și timpul aproximativ de conducere. Salvează ruta planificată pe telefonul tău și pe dispozitivul gps. Vizualizează intersecțiile problematice pe Google Streetview pentru a evita opriri neașteptate și schimbări de direcție, care pot prelungi timpul de conducere - ceea ce poate fi enervant în zilele scurte sau vara, în timpul furtunilor de după-amiază. Urmărește prognoza meteo - nu numai posibilitatea precipitațiilor, ci și direcția și forța vântului și planifică-ți traseul așa încât să ai vântul în spate tot timpul. În caz de impact de vânt puternic, evită câmpiile deschise și, dacă este posibil, rămâi în pădure. Cel mai bun timp pentru plimbări lungi este duminică dimineața - pentru că te trezești devreme vei fi recompensat cu drumuri libere și peisaje frumoase la răsărit.

 

Mergi în grup

Nu este nimic mai rău decât un vânt puternic la capătul cursei, când corpul este deja epuizat. În mijlocul unui grup cu aceleași performanțe ca ale tale, te poți ascunde puțin de vânt și poți răsufla ușurat în spatele altor cicliști. Este important să înveți elementele de bază ale ciclismului în grup, să urmezi semnalele cicliștilor în față și să nu faci mișcări haotice și imprevizibile. În compania altor cicliști, este mai ușor să depășești o posibilă criză și să înveți o mulțime de informații interesante. Găsește un club pe Strava în zona unde locuiești, care organizează plimbări în grup - aceștia vor adapta ritmul începătorilor.

Echipament

Regula de bază este - nu experimenta. Tot ceea ce porți în timpul conducerii trebuie încercat și testat în timpul traseelor mai scurte. Baza sunt pantalonii de ciclism confortabili și dovediți cu un bazon de calitate, cum ar fi Castelli Competizione. Fundul tău te va recompensa cu siguranță și a doua zi vei putea face o ușoară plimbare regenerativă fără durere. Același lucru este valabil și la încălțăminte - pantofii ar trebui să fie mai largi și mai confortabili cu talpa mai moale, cum ar fi Gaerne Tornado. Pantofii înguști și tari de curse cu talpă din carbon sunt concepuți pentru cicliști cu experiență și profesioniști. Toate acestea se aplică și la alte părți ale echipamentului - cu cât vei petrece mai mult timp pe bicicletă, cu atât vei suferi mai mult.

Un lucru de la sine înțeles este adaptarea hainelor la temperaturi și vreme. Chiar și în cea mai caldă vară, este necesar să ai cu tine o jachetă pliabilă, rezistentă la vânt, de exemplu Six2 Mant W. Dacă pleci dimineața când este mai rece, ia pe tine niște încălzitoare de brațe pe care le poți plia cu ușurință în buzunarul din spate după ce vremea se mai încălzește.

Pe lângă o îmbrăcăminte adecvată, este necesar să iei cu tine telefonul mobil, un kit de reparare a defectelor, o cheie multifuncțională, bani și documente.

 

Alimente

Sigur cunoști din cursele profesionale, cum cicliștii profesionali consumă geluri sau batoane de mai multe ori pe oră. Suplimentarea energetică este baza fiecărui sport de anduranță, dar fiecare dintre noi are gusturi diferite și, de asemenea, nu răspunde în mod egal la diferite tipuri de dietă. Chiar și gelurile de cea mai înaltă calitate și dovedite de la producători de top, cum ar fi PowerBar nu trebuie să se potrivească tuturor sau, după un anumit timp, corpul le primește mai rău. Prin urmare, este bine să iei cu tine nu numai geluri, ci și batoane, sau smoothie-uri PowerBar foarte gustoase. Dacă te oprești la o cafea în timpul cursei, îți poți reface energia cu ceva ușor, cum ar fi un sandwich sau pâine prăjită. Două sticle de băutură ionică PowerBar Isoactive sau electroliți vor fi foarte potrivite, ține cont de faptul că, în zilele toride va trebui să te oprești la benzinărie sau la un magazin pentru a completa lichidele. Pentru a accelera regenerarea, este bine să ai un baton proteic la îndemână la sfârșitul călătoriei, cum ar fi PowerBar Protein Plus.

 

Îți dorim vreme bună, o mulțime de experiențe pozitive în prima ta sută de kilometri și nu uita că, ciclismul este în primul rând despre descoperirea locurilor interesante și a limitelor tale.