Cinci motive pentru a nu pune bicicleta la iernat

Tag-uri:
Cinci motive pentru a nu pune bicicleta la iernat >

Odată cu luna noiembrie, "perioada întunecată" a ciclismului intră în următoarea fază. Temperaturile încep să se apropie de zero grade, se face întuneric devreme, astfel încât în jurul orei 17:00 se face întuneric de-a binelea. Starea terenului și a drumului nu este cine știe cât de bună. Astfel de condiții nu par a fi foarte atrăgătoare la prima vedere. Cu toate acestea, atunci când nu vă lăsați copleșiți de toate acestea și vă apucați de treabă, antrenamentul poate căpăta proporții epice și vă poate aduce multe beneficii:  

  1. Nici măcar cel mai bun simulator nu poate înlocui antrenamentul într-un mediu real.  

Chiar dacă vremurile au avansat și un aparat de antrenament inteligent cu realitate virtuală este un lucru grozav, după părerea și experiența mea, nu este "soluția ideală". Rezistența controlată artificial are încă defectele ei de frumusețe și astfel diferența în ce privește performanța nu se poate compara cu cea atinsă într-un mediu real, cel puțin din punctul meu de vedere.

În plus, cred că mersul pe bicicletă într-o cameră cu miros a transpirație și cu ventilație artificială nu are nimic de-a face cu sănătatea fizică sau mentală, și nu știu ce părere aveți voi, dar eu consider că aparatul de antrenare este o alternativă sau un rău necesar, pe care îl aleg doar atunci când vremea de afară este extrem de rea. 

  1. Bunăstarea mentală 

După cum am menționat, fac ciclism pentru că sunt un pasionat de activități în aer liber și îmi place să fiu afară, și sper că și vouă vă place. De aceea, după serviciu sau chiar și într-o zi normală, trebuie să ies afară, indiferent de cum este vremea. Să mergi pe bicicletă iarna este o experiență care te umple literalmente de endorfine, făcându-te să te simți în largul tău și evitând cu ușurință tristețea din timpul iernii.  

  1. Întărirea sistemului imunitar 

Prin întărire a imunității iarna, mulți dintre voi probabil că vă imaginați oameni în pielea goală într-un iaz înghețat. Dar știați că întărirea poate avea mai multe forme? Unul dintre acestea, de exemplu, este așa-numita "întărire prin aer rece" care are loc în timpul pedalării pe timp de iarnă. Desigur, dacă nu sunteți un Wimhoff, nu vă recomand să mergeți doar în pantaloni scurți și ați putea arunca o privire la hainele de calitate din colecția Holokolo de iarnă, care vor fi baza pentru un antrenament de iarnă bun și sigur. Mersul pe bicicletă este o activitate aerobică care implică transpirație semnificativă, la care se adaugă deplasarea la viteze mari.

Ca parte a menținerii sănătății și a principiilor de întărire a imunității corespunzătoare, îmbrăcămintea de bună calitate este cu adevărat necesară. Combinați îmbrăcămintea în așa fel încât să evacueze perfect transpirația de pe corp, să fie rezistentă la vânt în față și impermeabilă. Și trebuie să fie respirabilă la spate și în jurul gleznelor. Atunci când sunteți îmbrăcat corespunzător, impactul activității fizice într-un mediu rece vă va stimula literalmente imunitatea, iar răceala sau gripa de sezon vor deveni un lucru de domeniul trecutului.   

  1. Pedalarea pe suprafețe diferite = abilități mai bune 

La începutul articolului am menționat că șoseaua sau terenul nu sunt în cine ce știe ce stare bună așa că mulți cicliști nu au chef să se urce pe biciletă în acest sezon pentru a lupta cu pietriș, noroi sau zăpadă. Dar ceea ce pare să îi descurajeze pe mulți oameni are, în mod paradoxal, cel mai bun efect asupra tehnicii de conducere. Pedalând pe diferite suprafețe, dobândiți o mulțime de abilități tehnice și învățați să controlați și mai bine bicicleta. Zăpada, noroiul și suprafețele instabile vă vor învăța să virați ușor și neted, dar veți dobândi și un control incredibil asupra bicicletei dumneavoastră și la frânare.

De asemenea va fi nevoie să vă revizuiți și echipamentul tehnic de pe bicicletă, de exemplu starea anvelopelor. Mai târziu, veți putea folosi abilitățile pe care le-ai învățat iarna și în timpul sezonului de vară și vă garantez 100% că veți avea o viteză mai mare decât înainte în zonele tehnice.  De altfel dacă tot suntem la acest subiect, pe holokolo.ro veți găsi anvelope de top de la maxxis. Personal, aș recomanda cu siguranță anvelopele forrecaster pentru aceste condiții.

  1. Arderea mai bună și mai eficientă a grăsimilor

Efectul mișcării într-un mediu rece este termogeneza neîncetată, ceea ce, în termeni simpli, înseamnă că organismul trebuie să consume calorii suplimentare pentru a se încălzi. Astfel, organismul obține caloriile necesare și din depozitele de grăsime. Avantajul este că ardeți mai multe calorii într-un antrenament mai scurt și, cu puțin efort, puteți chiar să slăbiți în această perioadă. Și dacă chiar nu slăbiți, dar cel puțin puteți mânca o prăjitură în plus și nu se întâmplă nimic. 

În final, nu uitați de siguranță și, dacă urmează ca în timpul ieșirii să vă deplasați pe șosea, luați cu voi elemente reflectorizante și faruri. Atâta timp cât aveți echipamentul potrivit, mersul pe timp de iarnă este super distractiv și vă va face un ciclist sau o persoană mai puternică. Sper că v-a plăcut articolul și că veți încerca această activitate.