Bikepacking - ce saci să alegeți?

Tag-uri:
Bikepacking - ce saci să alegeți?>

Bikepacking atrage tot mai multe persoane care doresc să combine călătoriile cu activitatea fizică pe bicicletă. Acest tip de turism nu are limite - poți face bikepacking pe orice bicicletă, pe diferite distanțe, pe diferite terenuri, cu diferite rucsacuri și cu un obiectiv pe care ți-l stabilești singur. Cu toate acestea, merită să alegi rucsacul potrivit pentru a-ți asigura siguranța și confortul în aventura planificată. Bikepacking - ce rucsacuri ar trebui să alegi pentru a te întoarce din excursie și a-ți spune: "Ce rucsacuri ar trebui să alegi? "Mai vreau una"?

Gama de genți și sacoșe pentru biciclete este foarte largă - fiecare marcă oferă diferite soluții de fixare, materiale, tehnologii sau locuri pe bicicletă în care ar trebui să fie plasate bagajele noastre. Ținând cont de metoda de montare, putem distinge între genți:

pe suportul spate

pe ghidon

sub scaun

pe/sub cadru

pe roata din față

Astăzi vă vom prezenta câteva dintre cele mai bine vândute genți pe care le aleg pasionații de ciclism.

Pe ghidon

O geantă de ghidon este excelentă pentru a transporta cele mai importante obiecte din bagajul nostru - documente, electronice, telefon sau hartă. Unele dintre cele mai bine vândute modele sunt echipate cu buzunare speciale transparente pe clapetă, astfel încât să putem păstra o hartă a zonei la vedere chiar și în condiții dificile. Vă recomandăm modelul Bar spațios de la Longus, ideal pentru utilizarea pe ghidon.

Punga de sub scaun 

Geamantanele de sub scaunul bicicletei sunt una dintre cele mai populare opțiuni printre pasionații de ciclism. Modelele mai mici, cum ar fi Performance de la PRO, MUD de la Longus sau Tube Bag de la Continental, vor fi ideale pentru a transporta tubulatura de rezervă și uneltele esențiale. Vă recomandăm să aveți o trusă de reparații pe fiecare bicicletă - ocupă puțin spațiu și vă poate salva într-o situație neașteptată. Oferim genți Continental care includ deja un tub și suporturi de montare!  Cât de ușor poate fi?

Pentru cei care pleacă la o plimbare mai lungă, recomandăm modelele mai mari de genți de sub scaun - acestea ar trebui să conțină lucrurile pe care le vei folosi rar în timpul plimbării. În acest caz, vă recomandăm geanta Outpost, care este spațioasă, are o husă impermeabilă și se pliază ușor.

Pe/sub cadru

În partea din mijloc a bicicletei, care este cadrul, puteți monta diferite genți - pe sau sub acesta. Gențile care au un loc special pentru telefon funcționează deosebit de bine pe cadru - în acest fel avem un cockpit confortabil cu navigație. Astfel de soluții sunt ideale și pentru depozitarea gustărilor pe traseu - jeleuri, geluri energetice, batoane, covrigi? Toate la îndemână, minimizând posibilitatea unei scăderi bruște de energie în timpul călătoriei. Aici putem recomanda modelele Media și STM de la Longus - acestea au spațiu pentru telefon și un loc pentru alimente sau alte obiecte mici.

Sub cadru, putem plasa o geantă mai mare care se potrivește cu geometria bicicletei și care poate găzdui restul echipamentului și uneltele mai grele. Ce zici de clasicul și triunghiularul Longus Trilong sau de sacoșa Pro's Discover?

Geantă pentru portbagajul din spate

Pentru cei care au nevoie de mai mult spațiu de împachetare, vă recomandăm buzunarele de rastel - acestea vă vor oferi echipamentul de care aveți nevoie, iar cu gențile suplimentare de o parte și de alta a bicicletei, vă vor oferi și stabilitate în timpul mersului.

Pentru varianta doar pentru portbagaj, vă recomandăm în special geanta Longus RCK - datorită închiderii sale cu Velcro, se potrivește oricărei biciclete. În plus, compartimentul superior detașabil asigură o utilizare confortabilă atunci când stați în picioare. Pentru cei care transportă cantități mai mari de echipament, recomandăm modelul CRR al aceluiași producător, care oferă o capacitate de până la 35 de litri de bagaje, și modelul Triple (capacitate de 42,5 litri).

Alegerea geamantanului potrivit trebuie luată în considerare ținând cont de durata călătoriei, de destinație, de capacitățile noastre, de teren și de nevoile de bagaje. Vă place minimalismul? Alegeți o opțiune care să vă fie confortabilă. Aveți nevoie de o geantă în drum spre serviciu? Gândește-te la geamantane cu suport pentru bagaje. Nu uitați de un buzunar pentru scaun cu un kit de reparații!

Sperăm că trecerea în revistă a gamei noastre de genți de bicicletă vă va face aventurile cu rucsacul în spate și mai bune sau, cine știe, va încuraja noi persoane să se apuce de această formă de călătorie.