O bicicletă este în marile aventuri pe cont propriu - CICLISMUL CA UN SPRIJIN EXCELENT PENTRU O RELAȚIE DE PARTENERIAT

O bicicletă este în marile aventuri pe cont propriu - CICLISMUL CA UN SPRIJIN EXCELENT PENTRU O RELAȚIE DE PARTENERIAT>

De ce este ciclismul denumit adesea un sport individual? Poate tocmai datorită faptului, că omul se poate bucura singur de acest sport. Dar uneori nu este vorba doar de performanță, calorii arse și kilometri parcurși. Uneori este important să împărtășiți această bucurie de a face sport și cu altcineva. Cel mai bun mod de a vă petrece timpul liber și de a vă bucura de sportul preferat este cu partenerul dvs.

Drumul meu personal spre ciclism a fost în principal prin intermediul unei legături, deoarece nu aveam o mașină sau orice alt mijloc de transport motorizat, a trebuit să depun efort alături de „camaradul meu de nădejde“ pe două roți, în drum spre o întâlnire. Eu sunt exemplul perfect al unui drum anevoios spre ciclism. Am început cu o bicicletă veche și mică, pe care mergeam doar până la magazin. Cred că, chiar și atunci, adevărata dovadă de iubire a apărut atunci când am parcurs un total de 15 km pe un drum de pământ cu o bicicletă mică, fără suspensie. Treptat, am trecut la biciclete din ce în ce mai bune, până când m-am obișnuit cu ciclismul de șosea, unde am rămas.  

De multe ori mergeam singur, pentru că îmi doream în primul rând să mă plimb, dar am descoperit că și plimbările în cuplu au farmecul lor. Dacă cineva are deja o prietenă cu care vrea să petreacă din ce în ce mai mult timp, începe să le asocieze reciproc. Treptat, călătoriile mele solitare au devenit mai puțin frecvente, iar prietena mea mi s-a alăturat. Pot spune că a început să-mi arate și rute noi, locuri pe care nu le mai văzusem până atunci, locuri în care nu mai fusesem până atunci. 

Cum arată o astfel de călătorie obișnuită într-un cuplu? Mergem până la destinație, facem o fotografie, o postăm pe rețelele de socializare și așteptăm comentariile elogioase. În calitate de sportivi adevărați, cu siguranță cunoașteți, că nu este întotdeauna atât de ușor. Fotografiile frumoase și romantice nu arată greul, care și el face parte din călătorie. Prin urmare, nu este o idilă atât de romantică.  Și noi am experimentat performanțe sportive mai dificile, adesea însoțite de lacrimi de oboseală. De multe ori, în ciuda companiei, cineva este absorbit de propriile gânduri. Atunci intervine toleranța și acceptarea faptului, că partenerul trebuie să se descurce singur în situațiile mai dificile. Alteori, intervine sprijinul, pe care cuplurile și-l oferă unul altuia. Acestea sunt situațiile, pe care fotografiile postate pe rețelele de socializare nu le pot surprinde. 

De asemenea, cred că sportul oferă suficient spațiu pentru cunoașterea reciprocă a partenerilor.

Traseele nu duc întotdeauna doar la vale. În momentele mai dificile, ajungem să vedem adevărata persoană a celuilalt. Laturile mai slabe, cum ar fi nerăbdarea, irascibilitatea, angajamentul slab, pot apărea, dar pot apărea și laturile pozitive, care contribuie la sentimentul de bine unul față de celălalt și la dorința de a petrece și mai mult timp împreună. De asemenea, veți descoperi și dacă partenerul are suficient curaj pentru coborâri rapide și dificile din punct de vedere tehnic pe MTB sau pentru coborâri rapide pe șosea. De asemenea, vă testați reciproc rezistența sau răbdarea la urcare. 

De aceea, aș recomanda, dacă doriți să vă testați partenerul/partenera, să mergeți la o plimbare mai provocatoare, unde vă veți putea testa perfect în orice situație. De asemenea, s-ar putea să fiți surprinși de entuziasmul vremii nefavorabile, de furia față de urcarea constantă, de nerăbdarea sfârșitului sau de cunoștințele tehnice ale diferitelor părți ale bicicletei, cum ar fi schimbarea vitezelor sau cadența de pedalare :D 

Cel mai mare bonus al petrecerii timpului liber prin sport sunt experiențele de neuitat. Fie că este vorba de momentele de distracție în compania celuilalt sau de locurile recent descoperite. Personal, văd posibilități nelimitate de a explora noi locuri, monumente. De asemenea, mersul pe bicicletă poate fi un mijloc foarte bun, o modalitate de a face vacanța de vară mai plăcută. Vacanța devine mai interesantă, mai dinamică, atunci când stereotipul vacanței este limitat, ceea ce permite să ne bucurăm de timpul liber la maxim.

Ce mi-a oferit practicarea sportului în cuplu? De mai multe ori m-aș fi întors la trei sferturi din drum. Motivul a fost fie epuizarea, fie condițiile meteorologice nu tocmai confortabile. Atunci am descoperit că unul este, de asemenea, propulsat înainte de prezența și energia celuilalt. Când i-am pus aceeași întrebare soției mele, mi-a răspuns că nu ar fi ajuns în multe locuri dacă nu aș fi tras-o mental până la linia de sosire. În mod ironic, ea mi-a arătat magia sportului, eu i-am împins limitele sportive. Asta numesc eu completare reciprocă. Acum nu putem spera decât la faptul, că acest entuziasm al nostru de a face sport împreună va fi moștenit și de copilul nostru ?.

Credeți în dragoste la prima vedere? Eu cred într-o anumită vrajă, dar dragostea adevărată va veni în timp. Cred că este la fel și cu ciclismul.