Test de accesorii de iarnă Holokolo: Cum au făcut față la vremea rece?

Tag-uri:
Test de accesorii de iarnă Holokolo: Cum au făcut față la vremea rece?>

Holokolo este un brand inovator care, pe lângă comercializarea unei game de produse de ciclism, contribuie pe piață și cu propria colecție de îmbrăcăminte. Portofoliul este în continuă creștere cu noi produse. Am profitat de prima lună de toamnă pentru a testa îmbrăcămintea termo și husele pentru pantofii de ciclism realizate special pentru sezonul rece. 

Pe măsură ce vremea se răcește, trebuie să adăugăm articole mai călduroase în garderoba noastră. Anul acesta, vremea s-a stricat destul de devreme, așa că a fost necesar, de la o zi la alta, să înlocuim garderoba de vară cu o garderobă de tranziție spre iarnă. Deși nu-mi place vremea atât de răcoroasă, mi-a fost de folos și am putut testa temeinic hainele de ciclism termo. 

Un aspect foarte important al oricărui antrenament de tranziție sau de sezon rece este un prim strat de bună calitate. Proprietățile sale determină dacă vă veți simți confortabil în timpul cursei sau dacă veți fi "doborât de frig". Dacă proprietățile de termoreglare ale stratului de bază nu elimină suficient de mult transpirația în celelalte straturi, corpul va rămâne umed și chiar și cea mai bună jachetă nu vă va proteja de frig. 

Strat de bază termo Holokolo Winter Base Layer

Design-ul

Este un model unisex. Acest tricou termic cu mânecă lungă este disponibil în alb și negru. Am ales culoarea mea preferată, negru, în mărimea L, care este, de asemenea, mărimea mea de îmbrăcăminte care mi se potrivește. Hainele au un stil minimalist, așa că nu veți găsi logo-uri sau inscripții mari. Fiind vorba de un strat de bază, nu cred că astfel de "mâzgălituri" sunt necesare, iar logo-ul Holokolo alb de pe piept este suficient, în timp ce, împreună cu baza neagră, creează un contrast interesant. 

Croiala

Acest tricou termo are o croială subțire, este elastic, dar compresia nu este excesivă, astfel încât nu veți simți senzația neplăcută de "cârnat îndesat". 

Gulerul este conceput într-un stil modern, cu un decolteu rotund, astfel încât nu vă va strânge în zona gâtului.  În ceea ce privește gustul meu, tricoul are destul de multe cusături, dar nu m-au apăsat nicăieri și nu afectează funcționalitatea în sine.

Materialele folosite

Acesta constă din mai multe materiale care sunt aplicate în diferite părți ale hainei. Pe partea superioară se află lycra. În interior, tricoul este izolat cu fleece, ceea ce oferă o senzație foarte confortabilă.

Zona subrațului, unde se transpiră cel mai mult, este concepută cu zone de plasă din material respirabil. Mânecile lungi sunt conice la capăt și nu alunecă în sus, chiar și atunci când vă puneți straturi suplimentare de îmbrăcăminte deasupra. 

Funcționalitatea + rezistența

Am folosit acest tricou termo ca strat de bază în timpul sesiunilor de antrenament, iar al doilea și al treilea strat au fost o jachetă de tranziție Scott RC Team sau Castelli Perfecto Ross. În zilele frumoase și mai calde, un tricou scurt Monton Traveler. a fost suficient pentru mine în combinație cu acest tricou termo. Mi s-a părut confortabil la atingere, în principal datorită materialului fleece din interior. 

Așa că am încercat tricoul în condiții meteo diferite, de la +5 la +18 grade. De asemenea, am variat intensitatea sarcinii pe măsură ce am pedalat. În timpul antrenamentelor de anduranță pe vreme mai rece, tricoul a funcționat bine, nu am transpirat excesiv și a reușit să evacueze transpirația către straturile următoare. Același lucru a fost valabil și în cazul antrenamentelor la intensități mai mici. Problema a apărut un pic la intensități și temperaturi mai ridicate ale aerului. Atunci când temperatura era de aproximativ +10 grade sau mai mult, tricoul termo nu mai absorbea transpirația, în special la nivelul pieptului și al spatelui. Tricoul este mai potrivit pentru vremea mai răcoroasă, adică toamna mai rece, iar pentru iarnă este ideal.

Prin urmare, dacă afară este mai cald, alegeți o combinație de tricou termo + tricou scurt. În această combinație, tricoul a funcționat din nou bine, iar în cazul unei curse mai lungi, pe un profil de teren diferit, nu uitați să vă luați o vestă. Dacă aveți îmbrăcată o jachetă de tranziție Scott sau Castelli, tricoul are nevoie de puțin ajutor pentru a elimina transpirația și am profitat de "hack-ul" de a desface fermoarul stratului superior. După care, a apărut o mai bună ventilație și transpirația nu m-a mai inundat la fel de mult. Am spălat tricoul după fiecare ieșire în conformitate cu recomandările de pe etichetă. Nu s-a micșorat în timpul testului și nici nu și-a pierdut proprietățile funcționale. 

Rezultatul testului 

Termo Winter Base Layer corespunde calității corespunzătoare categoriei de preț în care este vândut. Este potrivit pentru cicliștii începători sau pentru cicliștii care pedalează la o intensitate mai mică în timpul lunilor reci. Consider că acest tricou termo și proprietățile sale funcționale sunt mai utile în zilele mai reci și la antrenamente de intensitate mai mică. Nu cred că se va pierde în alte sporturi, cum ar fi drumeții, skialp sau schi alpin. 

  

Huse pantofi de ciclism Holokolo Thermal Waterproof

Un alt accesoriu pe care l-am testat în această perioadă sunt husele pentru pantofii de ciclsim. După cum am mai scris, sezonul de toamnă este specific pentru diferite condiții și, de multe ori, drumul este umed, nu numai pentru că plouă, ci și din cauza ceții de dimineață, de exemplu. Personal, îmi place să-mi păstrez picioarele uscate și calde, așa că, sub +10 grade, îmi pun huse pe pantofi atunci când mă antrenez pe bicicleta de șosea. Cum s-au comportat husele Holokolo Thermal Waterproof în timpul testului?

Design-ul + croiala

Husele sunt de culoare neagră, iar siguranța nu a fost uitată nici ea, cu elemente reflectorizante, cu logo-ul holokolo imprimat. Am ales mărimea L (42-44). Această mărime se potrivește bine pe pantofii mei mărimea 43. Husele sunt astfel strânse corespunzător și urmează bine forma pantofilor. Ceea ce este bine pentru că rețin căldura și, în cazul drumurilor umede, nu intră apă în pantofi. 

La exterior este folosit un material impermeabil și rezistent la vânt, iar la interior sunt izolate cu fleece. În partea de jos sunt prevăzute cu un fermoar clasic cu Velcro, iar fermoarul principal pentru fixarea husei este situat pe lateral. 

Încălțarea și scoaterea huselor

O caracteristică foarte importantă a huselor pentru pantofi este manipularea propriu-zisă atunci când le puneți și le scoateți. O altă caracteristică necesară este un fermoar cu funcționare lină, pentru că la unele mărci am întâlnit că, am transpirat destul de mult numai să îmi pun husele. Nu am avut această problemă cu Thermal Waterproof, deoarece se pun și se scot ușor pe pantof și au funcționat fără probleme. Fermoarul poziționat neobișnuit pe lateral a avut o mică problemă cu sistemul BOA de fixare a pantofilor. A trebuit să fiu puțin mai atent atunci când îmi puneam husele pe acest tip de pantofi pentru a nu smulge cu forța cursorul de pe fermoar, care a mers mai greu de închis. Nu a fost nicio problemă însă, la pantofii care se fixează cu Velcro.  

Funcționalitatea + rezistența

La atingere husele sunt mai subțiri, destinate pentru intervalul de temperatură de la +5 la +15 grade. Le-am testat la aceste temperaturi și le-am purtat mai mult pe vreme mai rece. Când le-am testat, a fost adesea apă pe șosea, deci cred că le-am testat cum trebuie. Calitățile lor funcționale au fost foarte bune pentru mine, niciodată nu a trecut apa prin ele în pantofi. Pe vreme frumoasă, nu mi-au transpirat picioarele și, în general, am fost foarte mulțumit de ele. În ceea ce privește rezistența, nici la capitolul rezistență nu au dezamăgit. În mod deliberat, le-am pus și le-am scos mai des în timpul testului, iar acestea nu au pierdut compresia și nu s-au rupt nicăieri. Am testat la fel de bine și fermoarele, și nu s-au desprins sau desfăcut în partea de sus în timpul pedalării. 

Rezultatul testului 

Am fost foarte mulțumit cu husele. Cred că au făcut o treabă bună și le-aș alege în intervalul de temperatură de la +5 la +15 grade. 

Consider că brandul Holokolo a lansat accesorii de iarnă de calitate la un preț foarte bun și nu pot decât să vi le recomand.